Publicatiedatum: 12-01-2022

Hop is een oud gewas, dat nu weer langzaam een plekje verovert op de Nederlandse akkers. Steeds meer brouwerijen verwerken de nederhop. De teelt hiervan moest absoluut biologisch zijn, vond de oprichter van deze start-up. Dit is essentieel voor de omgeving en de aarde.

In 2021 statte hij met het telen van biologische hop in Lochem op de Velhorst. Het is gelukt om de planten biologisch te kunnen laten groeien. De opbrengst was nog niet zo groot, maar dat komt vaker voor is in het eerste jaar van hopteelt. Ook het verwerken was nog een uitdaging. Inmiddels zijn de eerste bieren gebrouwen met biologische Nederlandse hop.

Toekomst

In de toekomst wil Sebastiaan experimenteren met andere rassen voor speciaal bieren. Ook zijn er plannen voor het ontwikkelen schaalbare machines. Aankomend jaar wordt de start up uitgebreid met meer partners.

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Dit groene verhaal is
mede mogelijk gemaakt door:

HAS Hogeschool
Impactprijs Groen Onderwijs

Meer lezen?

Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.

Terug naar boven