In samenwerking met plaatselijke supermarkten haalden ze voedsel op dat niet meer verkocht mocht worden. Ze leerden alles over TGT en THT data en gebruikten hun zintuigen om het aangeboden voedsel te beoordelen of deze al dan niet nog geschikt was voor consumptie.
Omroep Gelderland en Nijkerk Nieuws besteedden aandacht aan het project.
Kokkerellen
Daarnaast ontwikkelen zij heerlijke producten en gerechten van dit voedsel. Op een creatieve manier leerden zij dat je van voedsel dat over is, of ‘over de datum’ je nog heerlijke producten en gerechten kunt maken. Hierdoor wordt voedselverspilling tegen gegaan. Anderen overtuigen
Deze kennis en vaardigheden hebben zij vervolgens overgedragen aan andere mensen. Buurtbewoners van de school, opa’s en oma’s, vrijwilligers van de pluktuin op het schoolterrein werden uitgenodigd om te komen luisteren en proeven. In een presentatie lieten ze zien wat zij hadden geleerd en uiteraard kon er ook worden geproefd!
Meer lezen?
Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.
Meer lezen?
Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.