"Voedsel is een verbindend thema"
Nicolette van de Kamp: “Het voedselvaardig worden begint al op jonge leeftijd. Om hierin stappen te zetten, streven we ernaar dat elk kind in Flevoland kennis en kunde opdoet over voedsel. Dit middels praktische voedseleducatie op school, boerderijexcursies, zelf groente kweken en nieuwe producten bereiden en proeven. Warnaar: “Met name in de steden zijn er complexe vraagstukken op het gebied van voeding en gezondheid: veel overgewicht onder kinderen, veel mensen die leven onder de armoedegrens. Juist ook voor die doelgroep willen we voedseleducatie toegankelijk maken. Met de grote diversiteit aan culturen die in steden als Almere en Lelystad samenleven kan voedsel echt een verbindend thema zijn. Kinderen en jongeren vinden het vaak fantastisch om aan de slag te gaan met voedsel. Het is herkenbaar, tastbaar en komt elke dag terug.”
Samenwerking
“Bij het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs steken we in op praktijkgerichte opdrachten verbonden aan het werkveld. Het aanbod voedseleducatie is samengesteld in samenwerking met de partijen voor Natuur en Duurzaamheidseducatie in Flevoland, Stad&Natuur Almere en IVN Flevoland. Onderdeel van dit aanbod is boerderijeducatie, waarvoor we ons hebben ingezet voor het opleiden van meer educatieboeren, in samenwerking met de Almeers Boer, de Lelystadse Boer en Pioniers van de Toekomst. We proberen deze Flevolandse netwerken samen te brengen zodat het een inclusief aanbod wordt. En met succes, dit jaar werken we binnen Duurzaam Door aan een Flevolands Voedseleducatienetwerk waarin alle partijen enthousiast participeren.”
Meer lezen?
Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.
Meer lezen?
Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.