Ruimte is schaars. Niet alles kan en niet alles kan overal. De druk vanuit allerlei sectoren op de fysieke leefomgeving loopt op. Met een groeiende bevolking neemt deze druk verder toe. Er is daarom steeds nadrukkelijker maatschappelijk debat over de fysieke leefomgeving.
Klimaatverandering speelt een steeds belangrijkere rol in deze discussie. Daarbij horen ruimtelijke keuzes en goed regionaal waterbeheer. Ook wat betreft de verbetering van de luchtkwaliteit gaat het erom een volgende stap te zetten. Nederland is hierin ook afhankelijk van internationale aanpak van mondiale opgaven. De uitdagingen en ideeën om deze het hoofd te bieden zijn beschreven in de Nationale Omgevingsvisie.
Binnen Groenpact zetten onderwijs, bedrijfsleven en overheid in op het optimaal inrichten en beheren van de groene ruimte en de (her)inrichting van het landschap en de stedelijke omgeving.
Het beter benutten en vergroenen van de bestaande buiten- én binnenruimte heeft een positieve invloed op duurzaamheid, sociale veiligheid en het gedrag en op de gezondheid van de mens. Dit vraagt ook steeds meer diensten bijvoorbeeld op het vlak van het tegengaan van wateroverlast, het verminderen van hittestress en een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.
Met welk idee of concept loop jij rond als het gaat om ons leefklimaat? Mogelijk dat partijen in het netwerk van Groenpact je verder kunnen helpen, een aantal daarvan staat hieronder genoemd. Je kunt ook het formulier invullen, we helpen je graag verder.
Het CIV cluster Natuur & Leefomgeving omvat Natuur, Groenvoorziening, Bos, Water, Bloem, Tuincentra, Stedelijke Leefomgeving, Water en Groenvoorziening. Contactpersoon voor het Praktijkcluster Natuur & Leefomgeving is Gert Meijer.
Business Developer van het Expertisecluster Natuur en Leefomgeving is Anne Geijsen.
In Nederland wonen we met ruim 17 miljoen mensen op een klein oppervlakte. We willen graag dat ons land over 30 jaar nog steeds prettig, veilig en gezond is om in te wonen, werken en leven.
De levende tuin - Uit een tuinbelevingsonderzoek is gebleken dat consumenten duurzaamheid in hun tuin willen; ze hebben geen idee wat er allemaal zou kunnen. Om op die behoefte aan te haken, heeft Branchevereniging VHG het concept van De Levende Tuin ontwikkeld.
Het Levende Gebouw gaat over groen op, aan en in gebouwen. Het is een boekwerk vol inspirerende ideeën voor prettige groene gebouwen.
Groenpact gaat graag voor je opzoek. Via dit formulier kun je eenvoudig aangeven waarnaar je zoekt. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen om jouw zoekopdracht te bespreken.