In de MBO-challenge voedselverspillling zoals die door Laura Roebroeck van Katapult en Nancy Boterblom van Clusius is ontwikkeld, werken studenten samen met het bedrijfsleven aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Studenten worden zo uitgedaagd na te denken over maatschappelijke thema’s. En voor docenten wordt het makkelijker om op een design-achtige manier te werken aan cases, zegt Roebroeck in een filmpje dat gemaakt is tijdens het eindevent op 30 januari.
Aftermovie van het eindevent op 30 januari 2020 van de MBO Challenge Voedselverspilling 2019
Tijdens dat Event werden de winnaars bekend gemaakt. Marjan Nijenbanning die het winnende team van Terra begeleidde, was enthousiast over de challenge. We gaan in 2020 zeker weer meedoen als er een nieuwe challenge komt. Terra deed mee omdat duurzaamheid een rode draad is in de opleiding Food, Life & Innovation.
Tomatenteler Ted Duivestijn begeleidde een aantal studenten omdat voedselverspilling een belangrijk thema is. Hij wil dit onderwerp zo onder de aandacht brengen bij studenten. Hij zegt dat het bedrijfsleven open staat voor challenges en om in 2020 weer mee te doen.
(Bron foto: Shutterstock)
Meer lezen?
Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.
Meer lezen?
Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief. Je ontvangt elke maand een selectie van de nieuwste ‘Groen in Actie’ verhalen, nieuws en events.