Het wordt een inspirerende én gezellige dag. We praten je helemaal bij over de vele ontwikkelingen op het gebied van food en je kunt netwerken met collega's uit het hele land. Alle fooddocenten zijn welkom: vmbo-mbo-hbo.

Programma

We hebben een smakelijk programma voorbereid.  Er is een ruim aanbod aan workshops, waaruit je zelf je programma samenstelt. Dat wordt nog lastig kiezen! In de ochtend draait het vooral om kennis. 's Middags staan er diverse activiteiten op het programma. 

09.30 uur - Ontvangst

10.00 uur - Opening en welkom

10.15 uur - Keynote: het Darmmicrobioom

Door Marieke van de Put, onderzoeker en diëtist

11.15 uur - Workshopprogramma ochtend

  • Duurzame Voedselrevolutie, een nieuw practoraat
    Door Lenno Munnikes van Vonk

  • Food onderwijs zonder boeken maar mét VR
    Door Gerard Nijhuis van Zone.College en Robbert Oud Luttikhuis van Metachef

  • Smaakmakers van morgen: innovatief en ondernemend food onderwijs
    Door Mary van Hoek Hendriks van Start a Foodstory

  • AI effectief inzetten in je food onderwijs, een introductie
    Door Cock Smit van Vonk en Chantal ter Steege van Zone.College

  • This is a serious game – Het Lot van Laagland
    Door Gerty van den Bosch – Habraken van Yuverta en Frisse Blikken

  • Mbo en hbo studenten in actie voor plantaardig voedsel, over SIA onderzoeksproject MAP
    Door Antien Zuidberg, Projectleider MAP en Lector Design Methoden in Food HAS Green Academy

  • Energie en waterreductie in de voedingsindustrie, een bedrijfscasus
    Door Martijntje Vollebregt van Wageningen Food & Biobased Research

12.15 uur - Lunch van Sococo: 80 – 20

Met bio vlees en worst van Brandt & Levie

13.15 uur - Workshopprogramma Middag

  • Workshop – Maak er zelf chocola van!
    In het IJscentrum in de Food Innovation Academy met Hidde de Brabander en Boudewijn Nijmeijer

  • Workshop - Vegan IJs maken
    In het IJscentrum in de Food Innovation Academy met Hidde de Brabander en Boudewijn Nijmeijer

  • Sensorisch Onderzoek – professioneel proeven
    Door Essensor, lab in de Food Innovation Academy

  • AI effectief inzetten in je food onderwijs, de praktijk
    Door Cock Smit van Vonk en Chantal ter Steege van Zone.College

  • Van nutriscore C naar B – productinnovatie door design thinking
    Door Wijnand Verschuur van Aeres

15.00 uur Keynote: Of je groentenworst lust en andere worstelingen

Door ondernemer Samuel Levie van Brandt & Levie.

15.45 uur Live: bekendmaking winnaars MBO Challenge Voedselverspilling

Welke studententeams winnen in 2025 de eerste, tweede en derde plaats?

16.05 uur - Afsluiting en aansluitend borrel en netwerken met droge worst

Op de hoogte blijven

In aanloop naar het event maken we meer bekend over de inhoud van de keynotes en de workshops.
Wil je op de hoogte blijven van het programma en al onze activiteiten? Meld je aan voor onze Food for Teachers nieuwsbrief.

Organisator:
Praktijkcluster Food van CIV Groen
Datum:
Donderdag 15 mei 2025
Locatie:
Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen
Terug naar boven