Het wordt een inspirerende én gezellige dag. We praten je helemaal bij over de vele ontwikkelingen op het gebied van food en je kunt netwerken met collega's uit het hele land. Alle fooddocenten zijn welkom: vmbo-mbo-hbo.
Programma
We hebben een smakelijk programma voorbereid. Er is een ruim aanbod aan workshops, waaruit je zelf je programma samenstelt. Dat wordt nog lastig kiezen! In de ochtend draait het vooral om kennis. 's Middags staan er diverse activiteiten op het programma.
09.30 uur - Ontvangst
10.00 uur - Opening en welkom
10.15 uur - Keynote: het Darmmicrobioom
Door Marieke van de Put, onderzoeker en diëtist
11.15 uur - Workshopprogramma ochtend
- Duurzame Voedselrevolutie, een nieuw practoraat
Door Lenno Munnikes van Vonk - Food onderwijs zonder boeken maar mét VR
Door Gerard Nijhuis van Zone.College en Robbert Oud Luttikhuis van Metachef - Smaakmakers van morgen: innovatief en ondernemend food onderwijs
Door Mary van Hoek Hendriks van Start a Foodstory - AI effectief inzetten in je food onderwijs, een introductie
Door Cock Smit van Vonk en Chantal ter Steege van Zone.College - This is a serious game – Het Lot van Laagland
Door Gerty van den Bosch – Habraken van Yuverta en Frisse Blikken - Mbo en hbo studenten in actie voor plantaardig voedsel, over SIA onderzoeksproject MAP
Door Antien Zuidberg, Projectleider MAP en Lector Design Methoden in Food HAS Green Academy - Energie en waterreductie in de voedingsindustrie, een bedrijfscasus
Door Martijntje Vollebregt van Wageningen Food & Biobased Research
12.15 uur - Lunch van Sococo: 80 – 20
Met bio vlees en worst van Brandt & Levie
13.15 uur - Workshopprogramma Middag
- Workshop – Maak er zelf chocola van!
In het IJscentrum in de Food Innovation Academy met Hidde de Brabander en Boudewijn Nijmeijer - Workshop - Vegan IJs maken
In het IJscentrum in de Food Innovation Academy met Hidde de Brabander en Boudewijn Nijmeijer - Sensorisch Onderzoek – professioneel proeven
Door Essensor, lab in de Food Innovation Academy - AI effectief inzetten in je food onderwijs, de praktijk
Door Cock Smit van Vonk en Chantal ter Steege van Zone.College - Van nutriscore C naar B – productinnovatie door design thinking
Door Wijnand Verschuur van Aeres
15.00 uur Keynote: Of je groentenworst lust en andere worstelingen
Door ondernemer Samuel Levie van Brandt & Levie.
15.45 uur Live: bekendmaking winnaars MBO Challenge Voedselverspilling
Welke studententeams winnen in 2025 de eerste, tweede en derde plaats?
16.05 uur - Afsluiting en aansluitend borrel en netwerken met droge worst
Op de hoogte blijven
In aanloop naar het event maken we meer bekend over de inhoud van de keynotes en de workshops.
Wil je op de hoogte blijven van het programma en al onze activiteiten? Meld je aan voor onze Food for Teachers nieuwsbrief.
Praktijkcluster Food van CIV Groen
Donderdag 15 mei 2025
Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen